Vandringen

Vandringen

onsdag 21 december 2011

Torka köttfärssås för fjällvandring

En av måltiderna jag och M åt under trippen Kvikkjokk - Salto var köttfärssås med tortellini.

Att torka köttfärssås är enkelt. M gjorde sin patenterade köttfärssås som vanligt, bara med lite mer kryddning. Smaken kan försvinna lite under torkningsprocessen.

Såsen består av:
Köttfärs
krossade tomater
sambal oelek
grädde
salt + peppar
smakas av med lite svartvinbärsgelé

Bred ut såsen tunt på bakplåtspapper. Torka på svag värme, ca 40 - 50 grader, med ungsluckan på glänt.
Ett tips är att mäta upp hur mycket en portion är för att inte ta med onödigt mycket.

Tre stora portioner vägde i torkat tillstånd ca 150g.
När maten ska lagas är det bara att hälla på vatten och koka tills köttet blivit mjukt, ca 5 minuter.


1 kommentar:

  1. Kan man förvara torkad köttfärssås i rumstemperatur i papperspåse?

    SvaraRadera